Hur gör jag rent min Garageport?

Så här underhåller du din Garageport

Du bör underhålla och göra rent din garageport då och då för att hålla den i bra skick. Vi rekommenderar därför att du rengör din garageport minst två gånger om året. Men hur gör jag rent en Garageport? För att underlätta rengöringen för dig så har vi gjort en 3 stegs guide som hjälper dig med en korrekt rengöring av ditt garageport så den alltid ser fräsch och inbjudande ut. Du kan förlänga livslängden på din garageport med några enkla steg.

  1. Du måste starta med att skölja din garageport med vatten för att ta bort allt skit och smuts från båda sidorna av garageporten. OBS! Använd inte högtrycksspolare för så kan färgen ta skada.
  2. Sedan tvättar du garageporten noga med en mild bilschampoo. Detta kan du göra med en mjuk svamp eller borste. Om du har fönster i din garageport så tvättar du även de med rikligt med vatten. Skölj därefter din garageport igen så att allt schampoo försvinner från porten.
    OBS! Använd aldrig salthaltiga vätskor på din Garageport, eftersom det kan bryta ned portbladets yta.
  3. Till sist behöver du också kolla alla rörliga delar och smörja in de om det råder ett behov av det, såsom gångjärn, skruvar osv. Kom ihåg att du får inte smörja rullarna/hjulen i NASSAU Garagerportar eftersom de är livstidsmörjda.