Bra råd

BRA RÅD OM GARAGEPORTAR

10 Bra råd om garageportar till dig som vill investera i en ny garageport

Hos NASSAU vill vi mycket gärna att du får precis den typ av garageport som pasar bäst till ditt garage. Därför har vi skrivit 10 bra råd om garageportar som förbereder dig på att välja en garageport som ger dig en bra garageportlösning. Det är flera saker som kan påverka ditt val såsom färg, fönster, struktur, isolering och garageportöppnare. Vi rekommenderar därför att du läser igenom råden innan du bestämmer dig. 

TrustPilot

1. Val av Garageportar?

När du ska välja garageportar är det flera saker du måste vara uppmärksam på…

  • Är garaget i klassisk eller modern stil?
  • Har garaget träbeklädda väggar, tegelsten eller putsade väggar?
  • Vilken färg har resten av garaget?
  • Har du fönster i garaget och ska garageporten också ha fönster?

Innan du väljer garageport är det viktigt att tänka på vilken typ av garageport som passar just dina behov. Vad som skiljer de olika garageportsmodellerna är öppningssättet. Motorstyrda takskjutportar är väldigt populära idag och säljs stort. De ger dig både bekvämlighet och tar ingen plats i portöppningen varken framför och bakom garaget.

NASSAU erbjuder dig möjligheten att välja olika design, färg, fönster och olika garageportöppnare. Dessutom anpassar vi garageporten efter dina egna mått och du slipper dyra ombyggnationer.

NASSAU erbjuder 3 olika yttre strukturer: Softline Granit – slät yta, Classic – stucco struktur, Woodgrain – trästruktur. Du kan läsa mer här.

2. Val av färg?

När du ska välja färg på din nya Garageport, så rekommenderar vi att du matchar färgen antingen med husets fönster och dörrar eller med taket, så huset får en inbjudande look. En snygg garageport är en fröjd för ögat och samtidigt ökar den husets värde. 

NASSAUs färgsortiment matchar de flesta fönsterfärgerna hos de olika producenterna. Skulle du ha ett annat önskemål gällande färgen så erbjuder NASSAU speciallackering i modellerna CLASSIC och WOODGRAN i hela RAL skalans färgkarta. Färgerna på RAL- skala består av 210 olika färger och varje färg består av en fyrsiffrig färgkod, som säkrar precision i färgnyancer. Det betyder alltså att du förutom NASSAUs 14 tidlösa och moderna standardfärger på RAL och Sablé skalan, fritt kan välja alla 210 RAL färger till dina fönster och dörrar i trä eller trä/alu.

3. Plats nog till montering?

Har du kontrollerat om garaget lever upp till platskraven – många tänker inte på att garageporten  monteras på insidan av garaget och därför bör du ha plats på vardera sida av portöppningen och i toppen.

Platskrav:
Sidoplats: 9-10 cm 
Överhöjd 12-25 cm
Rumsdjup: 33- 435 cm

Därför är det viktigt att du kontrollerar om du har till räckligt med sidoplats samt överhöjd. Det kan du kolla med hjälp av vår måttagningsvideo HÄR.

4. Saknar plats till montering?

Har du inte plats på sidorna eller i toppen , så bekymra dig inte, vi har lösningen. NASSAU har en stilren och underhållsfri lösning med ett stål karmset som du får i samma färg som garageporten. När man väljer karmen så minskar portöppningen i bredden och höjden. 

 

stålkarm
Garageportar med stålkarmset

5. Vilken portöppnare ska jag välja till garageporten?

Idag finns det många olika sätt att öppna en motoriserad garageport. Välj mellan fjärrkontroll, kod-dosa, väggsändare, App styrning eller med Homelink från bilen. Har man barn i huset så är det nog en bra idé att kombinera med en kod-dosa eller appstyrning. Du slipper att barnen slarvar bort fjärrkontrollen och de kan alltid komma in i garaget med hjälp av koden eller via mobilen. Det är också väldigt praktiskt om man ska få leverans av varor och man inte är hemma så kan man ge koden till någon annan som gäller upp till 3 gånger.

Läs mer om olika tillbehör här.

Garageport handsändare
styr Garageport med maveo app
Trådlös kodknappsats till garageport

6. Har du Homelink i bilen?

Homelink är en programbar fjärrkontrollsknapp som är integrerad i de flesta nya bilar. Med Homelink kan du styra upp till tre olika anordningar såsom garageport, alarmsystem och husets belysning. HomeLink ersätter tillverkarens fjärrkontroller och gör det möligt att styra allt från  bilen. HomeLink panelen består av tre programbara knappar och en indikeringslampa i t.ex. backspegeln. NASSAU Garageportar kan med en liten extra mottagare fungera samman med HomeLink i alla bilmodeller. 

Homelink knapp
Homelink garageport
home-installation-mirror

8. Slipp oinbjudna gäster

Önskar du att hålla oinbjudna gäster ute från ditt garage, så är NASSAU Garageport bland marknadens mest inbrottssäkra garageport när det gäller att hålla objudna gäster ute från ditt garage. Garageportens speciella inbrottsäkring gör att tjuvarna inte kan bända upp garageporten utifrån. Det betyder med andra ord att när garageporten är stängd så är den i princip också alltid låst.

På så sätt kan oinbjudna gäster inte tvinga sig in i garaget med hjälp av att dra upp i porten utan en giltig fjärrkontroll.

Inbrottstjuv
Inbrottssäkring garageport

9. Säkerheten under semestern

Visste du att du med NASSAU fjärrkontroller och väggsändare kan låsa knapparna, detta betyder att under semester eller liknande är garageporten ytterligare säkrad mot oönskade aktiveringar av din garageport. Det ger dig extra ro i magen.

garageport inbrottsskydd under semestern

10. Håll värmen inne i garaget 

Oavsett om du vill använda ditt garage som en träningslokal, yogastudio, verkstad eller till familjefester så är det alltid skönt att kunna hålla värmen.

Hos NASSAU tycker vi att det är viktigt att ha en garageport med bra isoleringsegenskaper. Att kunna hålla värmen inne och kylan ute är en annan viktigt parameter när du ska investera i en ny garageport. Med NASSAU’s portblad på 44 mm. får du en av marknadens bäst isolerede garageportar. Porten är konstruerad med en bruten köldbrygga som tillsammans med effektiva tätningar på båda sidor, topp och botten säkrar utmärkta isoleringsegenskaper.

Vi hoppas att våra 10 råd om garageportar gör det lättare för dig att göra ett riktigt bra val.

NASSAU Sofline slät yta