Vanliga Frågor

Vanliga frågor om Garageportar (FAQ)

Här hittar du svar på de allra vanligaste frågorna om garageportar (FAQ). Skulle du inte få svar här, det du söker, så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig mer än gärna oavsett om det rör sig om måttagning, färg eller modell. 

Garageportar (14)

Vilken garageportmodell ska jag välja?

Det finns många olika modeller att välja mellan när det gäller garageportar. Vår TAKSKJUTPORT är mycket populär och kan beställas i 3 olika yttrestrukturer.
De tre modellerna är: NASSAU Classic, NASSAU Softline Granit och NASSAU Woodgrain. De tre modellerna är funktionellt lika, men har sina egna unika uttryck och stil. Välj garageporten som passar till ditt hus. Alla våra portar tillverkas i aluminium i egen fabrik i Danmark i Ringe som har marknadens bästa isolerade garageportar. Vilken garageportmodell än du väljer så se till att det det passar med resten av stil på huset för enhetligt intryck.

NASSAU Classic är en garageport med stucco-struktur, dvs att repor är  inte tydliga och är försedd med 44 mm tjocka skummade paneler.

NASSAU Woodgrain producerad med en imiterad trästruktur med en horisontell profil. Trästrukturen ger ett naturligt utseende till ditt garage och passar till hus med mycket träarbetet.

NASSAU Softline Granit produceras i en slät yta, vilket bidrar till att ge ett exklusivt utseende.  Denna typ passar till minimalisk typ av hus.
Softline Granit garageportar passar till fönster och dörrar i Sablé-färger och Sablé-ytor.
Svart Softline Granit Garageportar matchar noir 900 sablé fönster och dörrar från bland annat Velfac och Rational
Grå Softline Granit Garageportar matchar noir 2100 sablé dörrar och fönster från bland annat Velfac och Rational
Vit Softline Granit Garageportar Match White SAA 10F sablé från bland annat Velfac och Rational

Dansk tillverkade Garageportar enligt dina önskemål

Välj den storlek som passar dig och ditt hus. Vi producerar din garageport enligt dina individuella mål, önskemål och behov. Samtidigt har du möjlighet att anpassa garageport med Vision eller Panoramafönster som kan ge dagsljus i garaget.

Vi erbjuder kvalificerad rådgivning under planeringsfasen, leverans, montering och service – Vi sitter alltid klara till att hjälpa dig.

Vilken garageport är den bästa?

Dansk KVALITET

Sedan starten av 1970 har NASSAU lagt vikt på kvalitetsportar som håller i mer än 30 år. Våra garageportar är testade till att öppna /stänga upp till 74 000 gånger. Genom egen produktion i DANMARK – Producerar vi kvalitetsportar och ger service till konkurrenskraftiga priser. Av denna anledning har vi därför samlat hela vår produktion och administration i Ringe på Fyn. Vi strävar alltid efter att ge kunden den bästa garageport som matchar kundens behov och garage utan att gå på kompromiss med kvaliteten.

Vi vill gärna tillverka garageporten så det passar till ditt porthål utan att du ska behöva bygga om därför erhåller vi inga standardmått utan alltid kundanpassade måtten.

Med mer än 49 års erfarenhet har NASSAU stor erfarenhet av att producera garageportar och industridörrar i Danmark. Eftersom vi inte äventyrar med kvalitet och med stor erfarenhet i branchen innebär det att vi kan erbjuda kvalitet i alla processer. NASSAU erbjuder kvalificerad rådgivning under planeringsfasen och tar hand om hela affären.

Vi fokuserar alltid på kunden och ser till att kunden får en positiv upplevelse under hela köpsprocessen. NASSAU har levererat portar för Thule Air Base, fängelser, biltvättar, etc., som alla kräver den bästa kvaliteten.

Det finns flera typer av garageportöppnare för garageportar

När du använder din garageport är radioutrustning uvärderlig. Det ger dig komfort i vardagen när du kan kontrollera din garageport på distans med en garageportöppnare. Vill du använda mer än en garageport i taget, så är det naturligtvis också ett alternativ.

Det är väldigt lätt att komma körande i bilen, varefter du kan öppna din garage med en garageportöppnare.

NASSAU erbjuder ett brett sortiment av fjärrkontroller för våra garageportar – så du får den lösning som passar dig. Det ökar flexibiliteten och komforten när du öppnar eller stänger din garageport.

Våra handsändare kan programmeras för att styra mer än en garageport, beroende på vilken modell du vill ha.

Flera fjärrkontrollerna är utrustade med en statusknapp som låter dig se om din garageport är öppen eller stängd när garageporten inte är synlig. Det är ett super effektivt sätt att se om du inte kommer ihåg att stänga din garageport.

Med vår kodknappsats anger du själv önskad kod, därefter de personer som känner till koden kan öppna och stänga din garageport. Det är super smart, om det är flera människor som behöver öppna garageport. Samtidigt kan du ge koden till någon som kan behöva leverera något till dig medan du inte är hemma. Denna kod kommer att gälla tre gånger. Kodknappsatsen har ett skärmskydd så det skyddas mot vind och väder.

Vår radioutrustning kan låsas så att dina barn inte använder garageporten som leksak.

Enkel programmering

Det är super enkelt att programmera våra fjärrkontroller, och vi har gjort ett antal användarhandböcker och videoguider som kan hjälpa dig på vägen till ett liv med mer komfort. Titta på våra videoguider här.

Homelink

Vill du hantera allt från bilen? Då är HomeLink den rätta lösningen. Med HomeLink kan du styra din garageport direkt från bilen. HomeLink är en programmerbar fjärrkontroll och kan styra upp till tre olika enheter – nämligen garageporten, larmsystemet och ljuset.

HomeLink-panelen består av tre programmerbara knappar och en indikeringslampa i backspegeln.

Inbrottssäkring Garageportar från NASSAU

NASSAU vill inte att våra kunder ska besökas av inkräktare. Därför är våra garageportar alltid utrustade med ett utökat inbrottssäkring, vilket är SKG-certifierat. Vår motor är utrustad med en låsmekanism så att porten ger motstånd om man försöker öppna från utsidan. En lyft säkerhetsanordning är också monterad, vilket låser dragskenan, vilket gör processen betydligt svårare för inkräktare.

Beroende på vilken modell du väljer, finns det ett antal standardfärger som du fritt kan välja mellan när du utformar din garageport. Vår fabrik, som ligger i Fyn, producerar tre olika garageportar. De kallas: NASSAU Classic, NASSAU Softline Granit och NASSAU Woodgrain.

Rätt färgval för din NASSAU garageport

Våra NASSAU Classic garageportar finns i 11 standardfärger som du fritt kan välja mellan, för att matcha till ditt hus. Om du vill ha en garagefärg som ligger utanför standardfärgerna, har du också möjlighet att skriva in en specifik RAL-färgkod – du kan få Classic och Woodgrain i alla RAL-färger.

Se vårt stora utbud av RAL-färgkoder här

För vår NASSAU Softline Granit garageport finns tre olika standardfärger, medan Woodgrain-modellen finns i fyra olika standardfärger. Här har du också möjlighet att ange en specifik färg för din garageport. Invändig levereras NASSAU Classic alltid i färgen gråvit.

Vi har därför gjort det möjligt för dig att välja den färg som passar dig och ditt hus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder individuella lösningar.

Välj din färg från nätbutiken

I vår webutik kan du välja den färg som bäst passar till ditt hus. Du kan enkelt välja färg, samtidigt som du kan se färgen i interaktion med den typ av tegel som ditt hus har.

Vilka är standardmått för garageportar?

På NASSAU Garageportar Sverige anser vi att det inte finns två hus som är identiska, liksom behov och smak är olika. Därför tillverkar vi inte garageportar i standardmått, men alltid i individuella specialmått enligt din design och behov. Du ska inte behöva anpassa porthålet efter garageporten utan vi anpassar garageporten efter porthålet.
Vi ser också till att garageportarna inte upptar mer utrymme än nödvändigt.
NASSAU garageportar monteras på insidan av garaget, sålunda upptar inte garageporten något onödigt utrymme i själva öppningen. Samtidigt öppnar porten alltid vertikalt uppåt, varigenom utrymmet i garaget kan användas optimalt. Hos oss får du möjligheten att välja bland olika färger och som standard infår motor, skensystem, handsändare och Gratis frakt till Svealand och Götaland.

GARAGEPORTAR Specialmått – skräddarsydda för dig

Du kan välja garageport som har bredd från 2000 mm till 5000 mm
Du kan välja garageport som har höjd från 1830 mm till 3000 mm

NASSAU ger dig möjligheten att välja garageportar i enskilda dimensioner och inte bara en garageport enligt standarddimensioner.

Behöver du en ännu större garageport så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vart producerar vi våra garageportar från NASSAU?

Vi producerar alla våra garageportar och industriportar i Danmark i vår egen fabrik på Fyn. Vår fabrik har vi haft på Fyn sedan år 1970. Vi är mycket stolta över alla våra garageportar och vi kan därför med stolthet stämpla dem med “made in Denmark”.

Även om vårt företag NASSAU är uppkallat efter huvudstaden i Bahamas så är det med säkerhet ett danskt företag. Vi, NASSAU, är en av Europas ledande tillverkare av takskjutportar för industrier, jordbruk och även för privata bruk. Vi har vår produktionsanläggning på Fyn och därför kan vi garantera snabba leveranstider till dig som vår kund. Våra leveranstider ligger på ca. 3-4 veckor på special tillverkade garageportar. Du bestämmer själv hur du vill att din garageport ska se ut så att den passar dina behov och dina personliga önskemål.

NASSAU producerar garageportar efter dina önskemål och behov.

Vad kostar en ny garageport?

En garageport från NASSAU kostar från 13.995 SEK, inkl. moms och fri frakt i Svealand och Götaland.

Eftersom det är din garageport – anpassar vi oss därför efter dina behov så att du får ut det mesta ut av din garageport. Du designar garageporten och vi producerar den i vår fabrik i Danmark.

NASSAU erbjuder 3 olika typer av garageportar som har olika ytstrukturer. De tre modellerna är: NASSAU Classic, NASSAU Softline Granit och NASSAU Woodgrain. Dessutom är garageportsmodellerna funktionellt identiska, men var och en har sitt eget unika utseende och stil. Om du vill läsa mer om modellerna, klicka här.

Kvalitet i fokus

Vi kompromissar inte med kvalitet och med 49 års erfarenhet gör det att vi kan erbjuda kvalitet i alla processer. Vi erbjuder dessutom kvalificerad rådgivning under planeringsfasen, leveransen, monteringen och service. Sedan starten 1970 har NASSAU garageportar varit av den högsta kvalitet. Vi har vår egen fabrik i Danmark som gör att vi kan leverera på kortare tid om man jämför med våra konkurrenter på måttbeställda portar. Vi vill ge våra kunder bästa kvalitet och service.

Min fjärrkontroll till Garageporten fungerar inte. Vad ska jag göra?

Skulle inte din fjärrkontroll till din garageport inte fungera så behöver du troligtvis byta batterierna i fjärrkontrollen.

Du måste byta batterierna i din Garageport fjärrkontroll cirka en gång per år, om du använder ofta din fjärrkontroll. Däremot använder du inte garageporten lika ofta behöver du endast byta batterierna en gång vartannat år.

Sammanfattningsvis har vi gjort en videoguide som demonstrerar hur du enkelt kan byta batterierna.

Gör det själv lösning? – Hur monterar man en garageport?

Om du vill ha en gör-det-själv-lösning, så är det självklart möjligt att montera din egen NASSAU garageport. Du behöver inte vara en hantverkare för att montera en garageport från NASSAU, men du behöver veta vad du gör, så att du är säker på att måtten passar. Därför har vi förberett några videoguider som kan vara till hjälp i processen. Se följande video och få en introduktion om hur du mäter garageportens bredd, höjd, sidoplats, över höjd och installationsdjup. När du har måtten klara så kan du fortsätta din beställning i webbutiken.

Titta på video för att mäta rätt här

När din garageport har levererats har du också möjlighet att installera den själv. Vi har gjort en komplett video av ett monteringssystem som du kan gå igenom steg för steg – det ger dig en tydlig idé om hur du monterar din garageport korrekt. Titta på videon nedan.

Se installationsvideo

NASSAU vill göra det enkelt för kunden – just därför har vi samlat ett stort antal videoguider. Se fler videor här, här kan du också se hur du programmerar din radioutrustning.

Säkerheten på NASSAU Garageportar

NASSAU prioriterar alltid säkerheten före allt annat. Med nästan 50 års erfarenhet av tillverkning av garageportar har vi gedigen kunskap om våra produkter och deras säkerhet. Vi producerar Industriportar och garageportar av högsta kvalitet i vår fabrik på Fyn i Danmark. För oss gäller det bara den högsta kvalitet och vi kompromissar heller inte när det gäller säkerheten. En NASSAU garageport är därför en av marknadens säkraste garageportar.

Förutom att våra garageportar har en vacker visuell design, äventyrar vi inte kvalitet och säkerhet. Det kan annars bli en väldigt dårlig upplevelse att få fingrarna i portbladen och därför har vi utvecklat ett klämskydd på våra garageportar. Detta säkerställer att dina fingrar och andra föremål är säkra och inte fångas mellan sektionerna när porten går upp eller ner. Fingerklämskydd är standard på alla NASSAU garageportar. Dessutom stannar en garageport från NASSAU automatiskt med säkerhetsfotoceller som skyddar mot objekt eller personer som kan vara under porten medan den går ner. Säkerhetsfotocellerna övervakar därför området runt din garageport, som skickar en signal till motorn om en person eller ett objekt står i garageportens öppning.

Vi testar ofta säkerheten på våra garageportar så att kvalitet och säkerhet alltid ligger på den högsta nivå. Vi ser därför alltid till att våra lösningar inte blir föråldrade. Därför följer vi givetvis alla tillämpliga lagkrav och tillämpliga regler. Våra garageportar är livstidstestade, där det testats för att öppna och stänga 74000 gånger utan fel och reparationer. Därmed säkrar du en av marknadens mest tillförlitliga garageportar.

Automatisk lift i garaget

Är du osäker på vilken garageport du ska välja om du önskar ha en automatisk lift i ditt garage?

Om du planerar att ha en automatisk lift i ditt garage, ska du vara uppmärksam på garagets frihöjd och dessutom höjden på garageporten. Vi på NASSAU tillverkar garageportarna utifrån dina individuella mått och behov med en maximal höjd på 3000. Höjden ger dig en unik möjlighet att montera en billift under din garageport, som mäter 3 meter i höjden.

Lyfthöjden för en automatisk lift, till exempel en kolumnlift eller en saxlift, är vanligtvis 1-1,5 meter. Dessutom måste bilen som hissen ska lyfta ingå i den totala höjden. Till exempel är en av de mest sålda familjebilarna i Danmark en Volkswagen Passat, som mäter ungefär 1,5 meter i höjden.

Saxlift

En saxlift är ett arbetsbord som kan höjas och sänkas till önskat läge. Saxlift är en säker och stabil lift till arbetsuppgifter som exempelvis inte kräver en stor lyfthöjd.

2-Pelarlyft

Hissar med två pelare fyller inte så mycket utrymme eftersom stödarmarna kan vikas. Detta medför att du har möjlighet att använda en del av golvutrymmet till något annat när du inte använder hissen.

Garageport upp till 3 meter i höjden

Vi rekommenderar att du väljer en 3 meter hög NASSAU Garageport om du vill ha en automatisk lift i ditt garage. Däremot, behöver du en ännu större garageport som mäter mer än 3 meter i höjden behöver du beställa det via det lokala försäljningsombudet.

“Blower Door Test” av garageport

En “blower door test” är inte ett test av garageporten, men ett test av byggnadstätheten i allmänhet. Fläkten är inställd i en dörröppning. Vi informerar dig om garageportens lufttäthet är klass 3 (se EN 12426) som är tillämplig på alla NASSAU garageportar. Därför kan NASSAU Garageportar inte vara ““blower door testet”.

Garagedörrens isoleringskapacitet kallas också garageportens U-värde på garagedörren är 0,5 W/m2K

Om du behöver ett exakt beräknat U-värde måste vi veta garageportens dimensioner och specifikationer (med/utan fönster). En garageport med ett fönster har ett dåligt U-värde än en garageport utan ett fönster.

NASSAU garageportar är gjorda av aluminium

Du kan välja mellan många olika slags garageportar på marknaden. Våra NASSAU-garageportar är kända bland många för deras höga kvalitet och därför tillverkas alla NASSAU-garageportar i aluminium. Våra industriportar, biltvätt dörrar, speciella dörrar och garageportar är ökända för deras höga kvalitet och lång livslängd.

Vi tillverkar alla våra NASSAU garageportar i korrosionsbeständig aluminium. Detta innebär att om du skulle ha otur och få en repa på garageporten, rostar den inte som är tillfället med en stålgarageport.

Portbladet på våra garageportar består av högt isolerande polyuretanskum sektioner. Sektionstjockleken är 44 mm – fram- och baksida är tillverkad av aluminium. U-värde portsektioner = 0,5 W/m2K.

Du kan  öppna och stänga NASSAU Garageportar  74.000 gånger utan fel och reparation. Om garageporten underhålls i enlighet med våra anvisningar, så har du därför den mest tillförlitliga garageporten på marknaden.

Dessutom levereras alla garageportar som standard med fingerklämskydd och utökat inbrottsskydd. Fästklammerlåset förhindrar att fingrar eller föremål kan komma mellan sektionerna. Inbrottsskyddet fungerar som en lyftanordning som håller inkräktare borta.

En garageport från NASSAU är därför på många sätt en bra investering.

Förhoppningsvis byter man garageporten endast en gång i livet så det är en bra idé att satsa på en välisolerad kvalitets garageport som uppfyller alla säkerhetskraven. Med en välisolerad aluminium garageport sparar du på värmekostnaderna och slipper för dyra räkningar på värmen.  Pris och kvalitet går ofta hand i hand, så låt dig inte bli lurad på priset utan ta reda på olika fördelar och nackdelar.

NASSAU har all produktion i Danmark och härifrån distributeras till många olika länder. Eftersom vi har funnits på marknaden sedan 1970 så har vi gedigen kunskap i porttillverkning.