Vanliga Frågor

Vanliga frågor (FAQ)

Här hittar du svar på de vanliga frågor om garageportar.

Garageportar (12)

Är du tveksam om vilken garageportmodell du ska välja?

NASSAU erbjuder 3 olika typer av garageportar som har 3 olika yttrestrukturer.
De tre modellerna är: NASSAU Classic, NASSAU Softline Granit och NASSAU Woodgrain. De tre modellerna är funktionellt lika, men har sina egna unika uttryck och stil. Välj garageporten som passar till ditt hus. Alla våra portar tillverkas i aluminium i egen fabrik i Danmark i Ringe som har marknadens bästa isolerade garageportar.

NASSAU Classic är en garageport med stucco-struktur, och är försedd med 44 mm tjocka skummade paneler.

NASSAU Woodgrain producerad med en imiterad trästruktur med en horisontell profil. Trästrukturen ger ett naturligt utseende till ditt garage.

NASSAU Softline Granit produceras i en slät yta, vilket bidrar till att ge ett exklusivt utseende. Softline Granit garageportar passar till fönster och dörrar i Sablé-färger och Sablé-ytor.
Svart Softline Granit Garageportar matchar noir 900 sablé fönster och dörrar från bland annat Velfac och Rational
Grå Softline Granit Garageportar matchar noir 2100 sablé dörrar och fönster från bland annat Velfac och Rational
Vit Softline Granit Garageportar Match White SAA 10F sablé från bland annat Velfac och Rational

Dansk producerade Garageportar enligt dina önskemål

Välj den storlek som passar dig och ditt hus. Vi producerar din garageport enligt dina individuella mål, önskemål och behov. Samtidigt har du möjlighet att anpassa garageport med Vision eller Panoramafönster.

Med en NASSAU-garageport gör du vardagslivet enklare vid beröring av fjärrkontrollen, som alltid levereras med elektrisk styrning och fjärrkontroll. I vår webshop kan du enkelt designa din egen unika garageport som passar till ditt hus.

Vi erbjuder kvalificerad rådgivning under planeringsfasen, leverans, montering och service – Vi sitter alltid klara till att hjälpa dig.

Vi levererar inom 3-4 veckor – dansk arkitektur

Om du vill läsa mer om Garageport-modeller kan du klicka här.

Du kan också prova vår webbutik där du kan designa din egen port och se det totala priset direkt.

Danska KVALITET

Sedan starten 1970 har NASSAU varit av högsta kvalitet. Vi har vår egen fabrik i DANMARK – vi vill ge våra kunder bästa kvalitet och service. Det är därför vi har samlat all vår produktion, service och administration i Ringe på Fyn. Vi strävar efter att ge kunden den bästa garageporten för deras behov och garage.

Med mer än 49 års erfarenhet har NASSAU stor erfarenhet av att producera garageportar och industridörrar i Danmark och våra exportländer. Vi äventyrar inte kvalitet, och vår stora erfarenhet innebär att vi kan erbjuda kvalitet i alla processer. NASSAU erbjuder kvalificerad rådgivning under planeringsfasen, leverans, montering och service.

Vi fokuserar alltid på kunden och vi ser till att kunden får en positiv upplevelse under hela processen.

NASSAU försörjnings portar för Thule Air Base, fängelser, biltvättar, etc., som alla kräver den bästa kvaliteten.

GARAGEPORTAR ENDAST levereras inom 3-4 veckor

Du designar din garageport själv i webshopen och kan se priset direkt – alla NASSAU garageportar är gjorda i millimeter för att passa huset. Du kan fritt välja garageportar i 11 olika färger. Garagedörrar med fönster och vilka tillbehör som passar familjens behov. Du kan även designa den bästa garageporten för dina behov.

Det finns flera typer av dörröppnare för garageportar

När du använder din garageport är radioutrustning en ovärderlig storlek. Det ger sin komfort i vardagen när du kan fjärrstyra din garageport på distans. Vill du tjäna mer än en garageport i taget, så det är naturligtvis också ett alternativ.

Det är väldigt lätt att komma in i bilen, varefter du kan fjärrstyra fjärrkontrollen och öppna din garageport.

NASSAU erbjuder ett brett sortiment av fjärrkontroller för våra garageportar – så du får den lösning som passar dig. Det ökar flexibiliteten och komforten när du öppnar eller stänger din garageport.

Våra handsändare kan programmeras för att styra mer än en garageport, beroende på vilken modell du vill ha.

Flera fjärrkontrollerna är utrustade med en statusknapp som låter dig se om din garageport är öppen eller stängd när garagedörren inte är synlig. Det är ett super effektivt sätt att se om du kommer ihåg att stänga din garageport.

Med vårt tangentbord anger du själv önskad kod, varefter de personer som känner till koden kan öppna och stänga din garageport. Det är super smart, om det finns fler människor som behöver garageport. Samtidigt kan du ge koden till någon som kan behöva leverera något till dig medan du inte är hemma. Denna kod kommer att gälla tre gånger. Tangentbordet har ett skärmskydd så det skyddas mot vind och väder.

Vår radioutrustning kan låsas så att dina barn inte använder garagedörren som leksak.

Enkel programmering

Det är super enkelt att programmera våra fjärrkontroller, och vi har gjort ett antal användarhandböcker och videoguider som kan hjälpa dig på vägen till ett liv med mer komfort. Titta på våra videoguider här

Om du vill öppna din garageport med din smartphone, erbjuder vi nu maveo, som är NASSAUs nya tillbehörsprodukt. Du kan enkelt och lätt att öppna garageporten med din smartphone, oavsett var du befinner dig. Om du kommer ihåg att du glömde att stänga garagedörren, kan du övervaka om din garageport är öppen eller stängd, även om du inte är hemma. Om dörren är öppen kan du enkelt stänga den med maveo.

Eftersom det är en app utvecklas nya funktioner kontinuerligt som kan öka din komfort i vardagen. Du kan läsa mer om Maveo i vår tillhörande webbutik här

Homelink

Vill du hantera allt från bilen? Då är HomeLink den rätta lösningen. Med HomeLink kan du styra din garageport direkt från bilen. HomeLink är en programmerbar fjärrkontroll och kan styra upp till tre olika enheter – nämligen garageporten, larmsystemet och ljuset.

HomeLink-panelen består av tre programmerbara knappar och en indikeringslampa i backspegeln.

Garageportar från NASSAU i högsta kvalitet och säkerhet.

NASSAU prioriterar alltid säkerhet först. Med nästan 50 års erfarenhet av att producera grindar har vi hög kunskap om våra produkter och deras säkerhet. Vi producerar Industriportar och garageportar av högsta kvalitet i vår fabrik på Fyn. Endast högsta kvalitet är tillräckligt bra. En NASSAU garageport är därför en av marknadens säkraste garageport.

Förutom att våra portar har en vacker visuell design, äventyrar vi inte kvalitet och säkerhet. Det är en otrevlig upplevelse att få fingrarna i porten, och därför har vi utvecklat ett klämskydd på våra garageportar. Detta säkerställer att dina fingrar och andra föremål är säkra och inte fångas mellan sektionerna när porten går upp eller ner. Finger säkring NASSAU standard på alla våra garageportar. Dessutom stannar en garageport från NASSAU automatiskt med säkerhetsfotoceller som skyddar mot objekt eller personer som kan vara under porten medan den går ner. Säkerhetsfotocellerna övervakar därför området runt din garageport, som skickar en signal till motorn om en person eller ett objekt står i garageportens öppning.

Vi testar ofta våra garageportar så att kvalitet och säkerhet alltid ligger på högsta nivå. Vi ser därför alltid till att våra lösningar inte blir föråldrade. Därför följer vi givetvis alla tillämpliga lagkrav och tillämpliga regler. Vår garageport är livstidstestet, där de testas för att öppna och stänga 74000 gånger utan fel och reparationer. Därmed säkrar du en av marknadens mest tillförlitliga garageportar.

Inbrottsskydd från NASSAU

NASSAU vill inte att våra kunder ska besökas av inkräktare. Därför är våra garageportar alltid utrustade med ett utökat inbromsskydd, vilket är SKG-certifierat. Vår motor är utrustad med en låsmekanism så att porten ger motstånd om man försöker öppna från utsidan. En lyft säkerhetsanordning är också monterad, vilket låser dragskenan, vilket gör processen betydligt svårare från inkräktare.

NASSAUs radioutrustning ökar säkerheten

Med hjälp av vår radioutrustning tillåter några av våra lösningar att du kan se portens indikation vid den givna tiden, vilket bidrar till att öka säkerheten. Dessutom kan du använda Maveo, som är en fjärrkontroll där du kan styra din garageport från din smartphone via en app. Du kan använda Maveo som ett övervakningssystem för din garageport när du inte är hemma. Du får ett meddelande när din garageport öppnas. Dessutom kan du se vilken position din garageport är. Om du har glömt att stänga porten kan du stänga porten när du är på resande fot med din smartphone. Det skapar en känsla av säkerhet där Maveo håller ögonen på ditt hem.

Vi har därför ett stort fokus på säkerheten på din garageport, så du kan säkert lämna ditt hem i flera dagar när du reser eller på semester.

Beroende på vilken modell du väljer, finns det ett antal standardfärger som du fritt kan välja mellan när du utformar din garageport. Vår fabrik, som ligger i Fyn, producerar tre olika garageportar. De kallas: NASSAU Classic, NASSAU Softline Granit och NASSAU Woodgrain. I vår webshop kan du designa din egen garageport så att den passar dina mått, önskemål och behov. Här kan du också välja garageport färg för att matcha till ditt husbehov.

Rätt färgval för din NASSAU garageport

Våra NASSAU Classic garageportar finns i 11 standardfärger som du fritt kan välja mellan, för att matcha till ditt hus. Om du vill ha en garagefärg som ligger utanför standardfärgerna, har du också möjlighet att skriva in en specifik RAL-färgkod – du kan få Classic och Woodgrain i alla RAL-färger.

Se vårt stora utbud av RAL-färgkoder här

För vår NASSAU Softline Granit garageport finns tre olika standardfärger, medan Woodgrain-modellen finns i fyra olika standardfärger. Här har du också möjlighet att ange en specifik färg för din garageport. Invändig levereras NASSAU Classic alltid i färgen gråvit.

Vi har därför gjort det möjligt för dig att välja den färg som passar dig och ditt hus. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder individuella lösningar.

Välj din färg från nätbutiken

I vår webutik kan du välja den färg som bäst passar till ditt hus. Du kan enkelt välja färg, samtidigt som du kan se färgen i interaktion med den typ av tegel som ditt hus har.

Besök vår webbutik här

GARAGEPORTAR skräddarsydda för dig

På NASSAU Garageportar Sverige anser vi att det inte finns två hus som är identiska liksom behov och smak är olika. Därför tillverkar vi inte garageportar i standard mått, men alltid i individuella mått, enligt din design och behov.
Vi ser också till att garageportarna inte upptar mer utrymme än nödvändigt.
Nassau garageportar installeras inne i garaget bakom ramen. Sålunda upptar inte garageporten något onödigt utrymme i själva öppningen. Samtidigt öppnar porten alltid vertikalt varigenom utrymmet i garaget kan användas optimalt.

Du designar därför din garageport i webbutiken.

Garageports webshop väljer du modell, storlek, färg, med eller utan fönster och vilka tillbehör som bäst passar familjens behov.

Du kan välja garageport som har bredd från 2000 mm till 5000 mm
Du kan välja garageport som har höjd från 1830 mm till 2330 mm

Därför kan du välja garageportar i enskilda dimensioner – och inte bara en garageport enligt standarddimensioner.

Behöver du en större garageport så är du alltid välkommen att kontakta oss. Kontakta oss här.

Tillverkad i Danmark

Alla NASSAU  garageportar produceras i Danmark i vår fabrik i Ringe på Fyn. Vi har haft fabriken i Fyn sedan 1970. Vi är mycket stolta över alla våra garageportar, som vi kan med stolthet sätta stämpel ”made in Denmark”.

Även om NASSAU är uppkallad efter Bahamas huvudstad, är det ett danskt företag. NASSAU är en ledande dansk tillverkare av takskjutportar för industri-, jordbruks- och privata garageportar.
Med vår produktionsanläggning i Fyn kan vi garantera snabba leveranstider ca. 3-4 veckor på Garageportar, som är specialtillverkade för dig.

Alla garageportar tillverkas i Danmark, även industriportarna.

Designa och beställ din garageport här.

Läs mer här.

NASSAU producerar garageportar efter dina önskemål och behov.

Vad kostar en ny garageport?

En garageport från NASSAU kostar från 14.495 SEK, inkl. moms och fri frakt i Svealand och Götaland.

I Garageport webshop kan du designa garageportar och se priset omedelbart. Du anger mål och önskemål för din garageport så du är säker på att den passar dina behov och ditt hus.
Vilken färg kan jag välja?
Ska det vara med eller utan fönster?
Allt detta kan du designa i Garageport-webshoppen, som visuellt visar hur din garageport kommer att se ut. Naturligtvis hjälper vi också till med leverans och montering om du inte vill ha en ”gör det själv garageport-lösning”.

Det är din garageport – därför anpassa vi oss efter dina behov så att vi ser till att du får ut det mesta av din garageport. Du designar och vi producerar på fabriken i Danmark.

NASSAU erbjuder 3 olika typer av garageportar som har olika ytstrukturer. De tre modellerna är: NASSAU Classic, NASSAU Softline Granit och NASSAU Woodgrain. Garageportsmodellerna är funktionellt identiska, men var och en har sitt eget unika utseende och stil. Om du vill läsa mer om modellerna, klicka här.

Kvalitet i fokus

Vi kompromissar inte med kvalitet och 49 års erfarenhet gör att vi kan erbjuda kvalitet i alla processer. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning under planeringsfasen, leverans, montering och service. Sedan starten 1970 har NASSAU garageportar varit av högsta kvalitet. Vi har vår egen fabrik i Danmark. Vi vill ge våra kunder bästa kvalitet och service.

NASSAU GARAGEPORT LEVERERAS PÅ 3-4 VECKOR

Om du behöver råd är vi förstås redo att svara på dina frågor. Ring 010 – 888 55 32 om du behöver hjälp med din nya garageport.

Gör det själv lösning?

Om du vill ha en gör-det-själv-lösning, så är det självklart möjligt att montera din egen NASSAU garageport. Du behöver inte vara en hantverkare för att montera en garageport från NASSAU, men du behöver veta vad du gör, så att du är säker på att måtten passar. Därför har vi förberett några videoguider som kan vara till hjälp i processen. Se följande video och få en introduktion om hur du mäter garageportens bredd, höjd, sidoplats, över höjd och installationsdjup. När du har måtten klara så kan du fortsätta din beställning i webbutiken.

Titta på video för att mäta rätt här

När din garageport har levererats har du också möjlighet att installera den själv. Vi har gjort en komplett video av ett monteringssystem som du kan gå igenom steg för steg – det ger dig en tydlig idé om hur du monterar din garageport korrekt. Titta på videon nedan.

Se installationsvideo

NASSAU vill göra det enkelt för kunden – just därför har vi samlat ett stort antal videoguider. Se fler videor här, här kan du också se hur du programmerar din radioutrustning.

NASSAU Garageport Sverige hjälper dig gärna

Om du vill att NASSAU Garageport ska delta i hela processen är det givetvis också ett alternativ. Vi hjälper gärna till med mätning och montering av din NASSAU garageport, där våra utbildade montörer kommer ut och monterar din nya garageport. Allt du behöver fokusera på är att designa din garageport på vår webshop, där du kan designa den enligt dina individuella önskemål. Detta gäller allt från färg till fönstertyp. DESIGNA GARAGEPORT HÄR

”Blower Door Test” av garageport

En ”blower door test” är inte ett test av garageporten, men ett test av byggnadstätheten i allmänhet. Fläkten är inställd i en dörröppning. Vi informerar dig om garageportens lufttäthet är klass 3 (se EN 12426) som är tillämplig på alla NASSAU garageportar. Därför kan NASSAU Garageportar inte vara ”“blower door testet”.

Garagedörrens isoleringskapacitet kallas också garageportens U-värde på garagedörren är 0,5 W/m2K

Om du behöver ett exakt beräknat U-värde måste vi veta garageportens dimensioner och specifikationer (med/utan fönster). En garageport med ett fönster har ett dåligt U-värde än en garageport utan ett fönster.

Designa och beställ din garageport här.

NASSAU garageportar är gjorda av aluminium

NASSAU-garageportar är kända av många för sin höga kvalitet och därför tillverkas alla NASSAU-garageportar i aluminium. Både industriportar, biltvätt dörrar, speciella dörrar och garageportar är ökända för  hög kvalitet och lång livslängd.

Alla NASSAU garageportar tillverkas i korrosionsbeständig aluminium. Detta innebär att om du skulle ha otur och få en repa på garageporten, rostar den inte som en stålgarageport.

Portbladet på våra garageportar består av högt isolerande polyuretanskum sektioner. Sektionstjockleken är 44 mm – fram- och baksida är tillverkad av aluminium.

NASSAU Garageportar kan öppnas och stängas 74.000 gånger utan fel och reparation. Om porten underhålls i enlighet med våra anvisningar, så har du därför den mest tillförlitliga garageporten på marknaden.

Dessutom levereras alla garageportar som standard med fingerklämskydd och utökat inbrottsskydd. Fästklammerlåset förhindrar att fingrar eller föremål störs mellan sektionerna. Inbrottsskyddet fungerar som en lyftanordning som håller inkräktare borta.

En garageport från NASSAU är därför på många sätt en bra investering.

Load More

två mörka portar
Spara & Dela vagn
Din kundvagn sparas och du får en länk. Du eller någon med länken kan använda den för att hämta din kundvagn när som helst.
Back Spara & Dela vagn
Din kundvagn kommer att sparas med produktbilder och information samt totala vagnar. Skicka sedan den till dig själv eller en vän med en länk för att hämta den när som helst.
Your cart email sent successfully :)